For billedkunstner Jesper Aabille er akvarellen et yndet medie til at undersøge måltidets kulturelle ritualer og sociale traditioner. I akvarelserien Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi samler og systematiserer kunstneren det klassiske danske smørrebrød og genfremkalder poesien i den almindelige hverdagshandling at tilberede og anrette en kartoffelmad eller dyrelægens nattemad fra bunden. I akvarelserien Pølser og Mussel lader kunstneren totraditionelt set uforeneligemadkulturer mødes i en ny spøjs forening. Den kære, folkelige pølse er gået til bords med det højt rangerede musselmalede porcelænsstel.

Aabille maler sine akvareller ovenpå digitale computertegnede forlæg. Denne teknik giver hver akvarel et karakteristisk grafisk udtryk, der står i kontrast til akvarelmalingens naturligt udflydende og strøgbetonede karakter. De illustrerede måltider såvel som den kunstneriske teknik er en vedvarende leg med kulturelle koder og konventioner. Hvornår er noget rigtigt eller forkert, fint eller folkeligt, unika eller kopi?