#7: Jesper Aabille: Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi
Fernisering med Flyversjusser og rejemadder d. 15. aug. kl. 17-20

Udstillingsperiode: 15. aug – 4.okt

Jesper Aabille undersøger vores madkultur i blandt andet akvarel og igennem sociale gestusser i det offentlige rum. Hos Format Artspace præsenteres et af de seneste projekter: Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi, hvor Aabille samler og systematiserer det danske klassiske smørrebrød som akvareller.

Smørrebrødet har en unik plads i den danske madkultur – det ervores nationale trademark, som bringer minder frem fra dengang alting var bedre, og hvor alting smagte bedre. Samtidig er kunstneren optaget af de ritualer og regler, der ligger bagved kompositionen af et stykke højbelagt smørrebrød – der skal jo purløg og mayo på en kartoffelmad og helt sikkert også sky ovenpå et stykke rugbrød med rullepølse. Så akvarel-opskrifterne er sammensat helt uden ord og med udførlige tegninger, der illustrerer ingredienser og fremgangsmåde – i en æstetik inspireret af saml-selv-brugsanvisninger.

Til Format har Aabille skabt en række nye smørrebrødsakvareller,der udfolder sig i gallerirummet og ivinduerne ud mod gaden. Værkerne fremvises blandt andet i et sirligt udtænkt træmøblement, som Aabille har skabt særligt til værkerne i Format. Hver dag i udstillingsperioden udvælges dagens smørrebrød, som vil kunne nydes ude fra Nansensgade. Den Store Smørrebrød Encyklopædi er et nostalgisk blik tilbage til dengang alt var håndlavet og en lun og poetisk salut til vores fælles madkulturelle referenceramme.

Tak til Statens Værksteder for Kunst for arbejdsophold til Jesper Aabille.

Værker af Jesper Aabille