#35: Krista Rosenkilde & Meyer-Lavigne: Body of Work

januar – 2. marts 2019

Fernisering d. 18. januar kl. 17-20

Årets første udstilling i Format Artspace er Body of Work en duoudstilling af Krista Rosenkilde og Meyer-Lavigne. Med netop den titel, får kunstnerne både refereret til deres sammenstilling af værker, men også ledt tankerne hen på den fysiske krop – en organisk helhed, som indtager rummet og giver én en omsluttende krammer.

Rosenkilde og Meyer-Lavigne har til udstillingen skabt en serie af skulpturelle objekter, vægtæpper og papirværker, der tager udgangspunkt i en undersøgelse af begrebet ”body and mind”. Det er balancen mellem det intuitive og det logiske, der udspiller sig i en eklektisk rumlig installation. Værkerne henter inspiration fra klassiske kunstneriske traditioner som konstruktivisme og surrealisme og kombinerer dem med designmæssige praksisser som tæppeproduktion og keramik samt grafiske trykteknikker som træsnit og linoleumstryk. En varm støvet farve på væggene er baggrund og bindeled mellem værkerne, som på den måde bliver store og små delelementer i en større helhed.

Krista Rosenkilde arbejder i et abstrakt formsprog på papir, lærred og får også omsat sine motiver til vævede vægtæpper og andre tekstil-produktioner. Rosenkilde opfatter sine arbejder som en eksperimentering og dialog mellem kunst og design.Til udstillingen har Rosenkilde arbejdet med mønstre og gentagelse i en serie linoleumstryk på lærred. Forskellige farvekombinationer af samme tryk skaber et samlet dynamisk værk i 8 dele. Hun har desuden et vægtæppe og to større tryk ”Le Magicien”  (’Magikeren’) hvor en kvindekrop i et næsten abstrakt udtryk balancerer, mens hun jonglerer med bolde.

Både krop og sind bliver taget i brug når duoen Meyer-Lavigne skaber deres sanselige skulpturer, som ikke ligger fingrene imellem, når det kommer til at udtrykke både urkraft og ur-form. Deres skulpturer er personlige fortællinger, hvor arbejdet med kvindelig identitet er omdrejningspunktet i deres keramiske værker.

Krista Rosenkilde (f. 1980) Krista Rosenkilde tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2009  og har siden da udstillet hos blandt andetGalleri Tom Christoffersen, Traneudstillingen, og Kunsthal Nord og Vendsyssel Kunstmuseum. Hun har også deltaget på en række gruppeudstillinger på Kastrupgaardsamlingen, Holstebro Kunstmuseum, Heerup Museum og Vejle Kunstmuseum.  Huin er desuden indehaver af den lille designvirksomhed Mon Atelier. I sit atelier arbejde hun med tekstiler, keramik, prints og kunstobjekter.

Meyer-Lavigne Bag navnet Meyer-Lavigne står kvinderne Sabine Lavigne (f.1974) og Kristine Meyer (f.1970), begge uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2005. Meyer-Lavignes keramiske arbejde strækker sig fra deres produktion i Portugal og one of a kind produkter skabt på deres værksted til arbejdet med unikke keramiske kunstværker.

 

Tag en 3-D-tour i udstillingen: