#36: Dawn Directions
International ung grafik kurateret af Rasmus Danø (DK)

15. marts – 20. april 2019
Fernisering d. 15. marts kl. 17-20 med Black & White Russians
Print-performance med Morgan Schagerberg & Jenny Berg kl. 17.30

Anonymous Boh (EST)
Hansina Iversen (FO)
Ieva Naglina (LV)
Jenny Berg (SE)
Mia Lindqvist (SE)
Michel Ruths (FI)
Morgan Schagerberg (SE)
Paulis Liepa (LV)
Rasmus Danø (DK)
Taje Tross (EST)
Toomas Kuusing (EST)

Format Artspace lægger hus til en gruppeudstilling, der undersøger grafikken som medie hos 11 yngre grafikere. På tværs af landegrænser er de alle optaget af at eksperimentere med de klassiske grafiske trykteknikker for at bringe dem ind i en nutidigt kunstnerisk kontekst.

Dawn Directions er en gruppeudstilling, der igennem 11 kunstneres arbejde med det grafiske medie, ønsker at vise vejen for, hvordan den unge generation på eksperimenterende vis tager det klassiske kunstneriske grafiske håndværk i nye retninger. Efter i årtier at have ligget stille, er der de seneste 10 år igen sket en opblomstring i interessen for grafisk kunst – hos såvel kunstnere som publikum.

Grafikkens særegne kvaliteter og dets rolle i en demokratisering af kunsten, hvor kunsten når ud til et bredere publikum a grundet dets tilgængelighed prismæssigt, er medskabende til at en ny generation får øjnene op for grafikken. Siden Format åbnede i 2013 har det været en af galleriets store interessefelter netop at skabe et kunstrum for en yngre generation af kunstinteresserede blandt andet igennem en formidling af det grafiske tryks kvaliteter.

Rasmus Danø, der selv har den grafiske produktion som en central del af sin kunstneriske praksis, og som har stået bag flere grafikudstillinger igennem årene, er kurator og initiativtager for Dawn Directions. De deltagende kunstnere har Rasmus Danø mødt via sin egen deltagelse i ”Printmaking In – Printmaking Festival” i Riga, Letland og Pärnü, Estland gennem de seneste tre år. Fælles for kunstnerne er værker, der både er visuelt og konceptuelt stærke og som på forskellig vis udstikker interessante perspektiver på det at arbejde med grafik i dag. De deltagene kunstneres værker viser således en spændvidde og en diversitet inden for grafisk kunst skabt og trykt af kunstnerne selv.