Bo Rune Madsen: Jeg har fået en hale

28. februar – 11. april 2020

 

Hvad sker der, når man afgiver sin enevælde som forælder, som autoritet og som eneskabende kunstner? Bo Rune Madsen har aktivt valgt at tilsidesætte det familiære hierarki og siddestille sig børnene. For i hans univers er hans hale af afkom med til at lære ham lige så meget om livet, om ham selv og om hans kreative formåen, som de voksnes verden indtil nu har kunne. Til udstillingen i Format har han endda valgt at lade børnene få en finger med i spillet.

Det er en interessant brydningstid, vi lever i, hvor klodens tilstand kalder på nye måder at tænke og leve på. Den voksne generations levevis har spillet fallit, og det er tydeligt, at det er børnene og de unge, der lige nu viser os andre vejen frem.

For Bo Rune Madsen har disse tanker cirkuleret længe – siden han forlod verdensbandet Mew og stiftede familie; eller ”fik en hale”, som han selv formulerer det – har ikke bare den globale, men også den nære verden forandret sig. Det fik ham til at vende perspektivet væk fra sin egen navle og henimod de små magiske væsner, der pludselig fyldte hele hans hverdag. Hvorfor er det egentlig, at vi voksne automatisk tror, at vi skal lære alt til børnene, at vi er den altomsluttede autoritet? Kunne man forestille sig, at vi måske kunne lære at se verden fra deres sted og dermed selv blive en smule klogere?

Bo Rune Madsen har taget sig selv på ordet og startede for et par år siden bandet TURBOLENS, som udover ham selv udelukkende består af børn. Nu har han taget næste skridt og har inviteret børnene med ind i gallerirummet. Til udstillingen i Format Artspace har han derfor ladet sine egne børn være medskabere af udvalgte værker. Og han har taget nogle af barndommens yndlingsmaterialer med – farvekridtet og papmachéen. ”Jeg har fået en hale” består således af collager, papirværker med oliepastel, papmaché-installationer og papirfigurer.

Udstillingen centrerer sig om et papmaché-landskab, hvis tematiske omdrejningspunkt er familielivet, men set igennem et barns øjne. ”Rejsen er målet, og fejl er gaver, der udvider og befrugter verden” udtaler Bo Rune Madsen og tænker tilbage på dengang, han selv bare var en knægt, der ikke kunne lade være med at udtrykke sig kreativt. Udstillingens værker forsøger at indfange netop barndommens glæde og umiddelbarhed, hvor fantasi, leg og frihed fyldte alt – ingenting var umuligt, og det var kun de voksne, der satte begrænsningerne.

Med udstillingen i Format vil galleristen og de andre ”voksne” forsøge at afgive autoriteten – og lade børnemagten flyde frit!

Tag endelig dit barn med!

 

Bo Rune Madsen, (f. 1976) Bo Rune har en lang kreativ karriere bag sig, først som musiker i bandet MEW, hvor han rejste rundt i hele verden og spillede musik. I de seneste år, efter at have forladt bandet, har han kastet sig over billedkunsten og har haft tre soloudstillinger i København. I hans værker undersøger han feltet mellem kreativitet, energi og videnskab. Desuden har han skrevet bogen “JORDBO” og startet bandet TURBOLENS, der udover ham selv består udelukkende af børn.

Værker til salg af Bo Rune Madsen