Dr. Feynman og den flyvende hvalros

9. oktober – 21. november 2020

 

Thomas Pålssons tegninger er i sig selv fortættede fortællinger fra en anden verden. – et parallel univers, hvor freaks, fabeldyr og fænomener fra hverdagen kan blande sig til en helt ny virkelighed. Nu kondenserer Pålsson disse kendetegn til én samlet fortælling – en serie af billeder, en hybrid mellem en tegneserie og en udstilling.

I en forunderlig skabelses- og dannelsesrejse udforsker hovedperson – Dr. Feynman –  verdens usete fænomener på ryggen af sin luftbårne følgesvend og får hjælp fra både fugle, blinde børn og forskere fra fortiden. Han blander sig i det ældgamle spil mellem kendt og ukendt, mørkt og lyst, kantet og splattet. Han ser det hele udspille sig, spiller sin rolle og møder både sære væsener fra en anden verden og rene amatører i udklædningstøj. Sprækker åbner sig og viser tingenes modsætning som en del af deres kerne. Løsrevne øjeæbler ser det hele gå i opløsning blot for at blive til på ny.

Til udstillingen har Thomas Pålsson skabt en scenografi til tegningerne i form af et vægmaleri, som værkerne spiller op imod. Udvalgte tegninger udstilles i kunstnerens egne håndlavede rammer, og hele serien trykkes som et klassisk tegneseriebind i et begrænset oplag på 50 eksemplarer, der udstilles og kan købes i forbindelse med udstillingen.

Thomas Pålsson (f. 1980) er billedkunstner med baggrund i graffiti og musik. Han arbejder med tegning, maleri, murmaleri og selvgjorte publikationer i en lang række sammenhænge og projekter. Udover egen kunstpraksis, arbejder Pålsson i særdeleshed med kunst som samskabelse og har i den sammenhæng stået bag en rækkke større udsmykningsprojekter, ligesom han indgår i tværfaglige samarbejder om kunst i byens rum. Thomas Pålsson har desuden en aktiv formidlingspraksis med foredrag, workshops og undervisning på diverse uddannelsesinstitutioner. Han er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2007 og har siden da produceret, udstillet og udgivet sit materiale uafhængigt.