Hanne Ravn Hermansen: Still Surfacing
10. februar – 13. marts 2021

Oplev udstillingen online og i Formats vinduer.

Årets første udstilling i Format er en undersøgelse af, hvordan træsnittet tager sig ud, når det udføres til perfektion. Hanne Ravn Hermansen har arbejdet med japanske farvetræsnit igennem flere årtier, og til grafik-udstillingen Still Surfacing i Format ruller hun teknikken ud i en eksplosion af farver, der lag på lag, viser os hvordan menneske, natur og arkitektur overlapper hinanden.

I en undersøgende kontinuerlig dialog med materialet arbejder Hanne Ravn Hermansen med træsnit, hvor de visuelle rum i trykkene placeres oveni hinanden. Kunstneren ser verden i lag – som om flere verdener eksisterer samtidig. Farvevalget tager udgangspunkt i japanske farvetræsnitsblandinger. At skære motiv og farvelægge trykket er for Hanne Ravn Hermansen som at male et maleri. De forskellige farvelag og motivernes overlap skaber en flimrende uro, der vibrerer på overfladen.

I træsnittets motiver kredser Hanne Ravn Hemansen omkring natur og vores indgriben i den. Overflader, lag og bindeled mellem verdner, naturens forandring gennem menneskets aftryk i naturen. Hun leder efter afsondrede steder i skove og natur, hvor der er blevet efterladt, glemt eller dumpet civilisationsdele. Genstande, der ikke passer ind og alligevel gror sammen med den omkringliggende natur. Som et hus eller en trappe, der blev glemt.

I serien Wood on Wood arbejder Hanne Ravn Hermansen med store træsnit af isolerede naturstykker med skov og træer, hvor noget er forsvundet blæst ud som et overeksponeret foto, verden iagttages fragmenteret, fladerne samles igen for vores øjne. Træsnittene er inspireret af 1500 tals træsnitsteknik, hvor mindre træblokke bliver sat sammen til større billeder eller tapeter, samtidig er en del af forlæggene manipulerede foto. Stokken er trykt tilbage på træ, og nye overflader af billeder og figurer opstår i spejlingerne, som i blækklatter af Rorschach.

I arkitekturen, når eksempelvis et hus bliver til, griber vi ind ikke bare på overfladen af naturen, men helt ned i dens rødnet. Serien Lonely Houses er som begyndelsen på en klassisk gyser: man ankommer til et uhyggeligt mørkt hus, og stemningen er sat. Vi drages af det gamle, ensomme hus, der lever videre med alle sine historier, både de gode og dårlige. Lonely Houses bærer præg af at være efterladte – en tom skal er blevet tilbage og afspejler et levet liv.

I Still Surfacing undersøger Hanne Ravn Hermansen, hvad der bliver af disse arkitekturdele. Hun registrerer og bearbejder bygningerne, skræller pudslagene af og transformerer dem, ligesom naturen forvandler vores efterladenskaber. Menneskespor som naturen overtager og efterhånden ændrer, forvitrer til noget nyt.

Alle værker kommer til at kunne ses online her via en 3D-visninger samt via webshoppen hvor alle værker vil være tilgængelige.

Vi sender gerne en pdf frem med værker og priser, ligesom vi gerne laver online-omvisninger i udstillingen. Kontakt galleriet på anne@formatartspace.dk

Hanne Ravn Hermansen (f. 1961) er uddannet fra Danmarks Designskole, Tegner & Grafiker linien i juni 1988, og har sidenhen suppleret med flere grafiske uddannelser i udlandet. Hun har tidligere blandgt andet udstillet i på Silkeborg Bad, Rundetårn, Janusbygningen, på Overgaden-Institut for samtidskunst og Danske Grafikeres Hus, ligesom hun snart er aktuel med en soloudstilling i Portnerboligen på Sophienholm.

Tag en 3D-tour i udstillingen


Køb værker fra udstilling (scroll til højre for at se alle værker)