Lars Sarto Hempler: KULTIVAR
11.03-16.04 2022

Format Artspace er glade for at kunne præsentere den første soloudstilling med den danske kunstner Lars Sarto Hempler i galleriet

En kultivar [eller sort] er en særligt udvalgt type af én bestemt planteart. Det drejer sig generelt om typer, der har særlige egenskaber, som man ønsker at udnytte i havebrug, gartneri eller landbrug – det kan fx være udseende, vækstform, sygdomsresistens, hårdførhed eller smag.

Med udstillingen Kultivar undersøger Hempler menneskets iboende trang til at optimere og ordne – også den vilde natur. Med en blanding af maleri, tegning og collage er Hemplers værker på én gang organiske og lette, men samtidig er de gennemsyret af en dyster klang, som peger på, at menneskets evige forsøg på at organisere og forskønne har en mørkere konsekvens.

Hempler balancerer tvetydigheden i den menneskelige hang til at forædle sin omverden, der både kan opfattes som noget barnligt legende, men som samtidig er præcis det, der ensretter og ødelægger den natur, som vi selv er en del af. Det er ikke en løftet pegefinger, men derimod snarere en leg med menneskets forbundethed til naturen og væren i verden.

Hemplers værker spiller på dobbeltheden i denne lyst til at forskønne, og dele af hans motivverden peger på naivistiske farverige byggeelementer.

Lars Sarto Hempler (f. 1978) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2006. Med en værkpraksis af både collage, tegning, maleri og skulpturer udtrykker han sin interesse for menneskets færden i verden og interfereren i naturen. Motiverne og hans inspiration er en blanding af byens parker og hans barndoms nordjyske landskaber.
Han er præsenteret på gallerier og museer i både ind- og udland og har blandt andet udstillet på Gallery Lene Bilgrav (DK), Charlotte Fogh Gallery (DK), Steinsland Berliner (SE), RØM (DK), David Risley Gallery (DK), 0-0 LA Galley (US) Vejle Kunstmuseum, Kunsthal Aarhus (DK) og Spanien 19C (DK).

Værker til salg af Lars Sarto Hempler