Fernisering lørdag d. 8. juni kl. 12-14 med slikbuffet
Når vi spiser slik, sendes der signaler til hjernen om, at alt er sødt og godt. Faktisk bliver lykkelige – på et helt kemisk plan – i nogle få, velsignede sekunder.
Anne Munnecke, Martine Myrup, Krista Rosenkilde, Kristine Mandsberg og Astrid Marie Christiansen har skabt en udstilling, hvor inspirationen er hentet i slikbutikken. Her er bolsjestriber, iskugler, pastelfarver fra naturen, kæmpejordbær og fløjlsbløde skulpturer. Udstillingen, som er kurateret af Astrid Marie Christiansen, er et overflødighedshorn af maleri, installation og skulptur i en tæt ophængning. Men under dopaminen, den skingre sødme og det indbydende krydsfelt mellem kunst og design, anes planetens læsioner og midalderens åg.
Astrid Marie Christiansen (f. 1981) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2012. Hendes værker kredser om to sider af samme mønt: smerte og glæde. De ting der forvolder os sorg og de ting, vi opsøger og forbruger for at distrahere os fra den sorg. AMC arbejder ofte med formede lærreder for at opløse det informationshieraki, der følger med et rektangel; værkerne kan ikke læses fra venstre mod højre, oppefra og ned, men må tilgås med nye øjne.
Tidligere soloprojekter inkluderer Galleri Weinberger Schandorff, 2023, Udsmykning af Krogerup Højskole, 2022, Soloudstilling på Huset for Kunst og Design, Galleri Lene Bilgrav 2021, Udsmykning af Bakkeskolen, 2019, Udsmykning af Børne- Ungdomspsykiatrisk Center, Bispebjerg Hospital, 2017
Kristine Mandsberg (f. 1983) er uddannet Tekstil Designer fra Royal College of Art, 2008.
Mandsberg er optaget af, hvordan hun kan skabe sanselige rum og objekter gennem tilstedeværelsen af farver, materialer, overflader og mønstre.
En praksis der fokuserer på, at mennesket oplever verden med alle sine sanser og hele sin krop, og at dette skal understøttes og afspejles i vores omgivelser.
Anne Munnecke Christensen (f. 1981) er uddannet på det Fynske Kunstakademi og Akademie der Bildende Künste Wien. Kunstneren arbejder primært med tegning og maleri som medie. Hun er især optaget af æstetiserede mønstre, kulturelt defineret udsmykning og semiotik, og hendes fokus er primært, hvorledes en form bliver til et symbol. Anne Munnecke Christensens værker tager oftest udspring i omfattende research af narrativer, koncepter eller indtryks- og billedindsamling. Der er også kræset for materialer og produktion, når Christensen kreerer. Der er øje for farve, form og tekstur i værkerne. Anne Munnecke Christensen har været del af adskillige gruppeudstillinger og stået for flere soloudstillinger, bl.a. Mystic Window på L.E.L. Presents, København og Strange Suggestions Make a Better House på Fyns Kunstmuseum, Odense. Anne Munnecke Christensen har også været med til at starte det kunstnerdrevne udstillingssted c4 projects, København.
Martine Myrup (f. 1977) er uddannet billedhugger fra Glasgow School of Art, og har boet i udlandet i størstedelen af sit voksenliv. Myrups primære interesse er Skulpturen som erstatning eller stedfortræder, som votiv; men også et ønske om at fremmane og give fysisk form til det tabte. Hun arbejder udelukkende med materialer og objekter som allerede har tjent deres originale formål. Dermed eksisterer der allerede umådelige mængder historier inden hun, gennem disse, fortæller sin egen.
Martine Myrup pt aktuel med soloudstilling på Øregaard Museum (2024) og gruppeudstilling AKUT #5 på Designmuseum Danmark (2024). Tidligere soloudstillinger inkluderer Officinet, København (2023) samt gruppeudstillinger, bl.a Udstillingsted for Tekstil, København (2023); Cheongju Craft Biennale, Cheongju, Korea (2023); FABRIK Balterswil, Schweitz (2022); Gammelgaard, Herlev (2022); Den Frie Udstillingsbygning, København (2020)
Martine Myrup er repræsenteret i den permanente samling på Designmuseum Danmark.
Krista Rosenkilde (f. 1982) har en Master in Fine Art fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København 2003-2009. Siden sin afgang fra akademiet har Krista Rosenkilde bl.a. haft separatudstillinger hos, Traneudstillingen, Vendsyssel Kunstmuseum, Politikens Hus og Kunsthal Korsør samt på flere danske og internationale gallerier. Hun har også deltaget på en række gruppeudstillinger på Kastrupgaard-samlingen, Holstebro Kunstmuseum, Heerup Museum, Vejle Kunstmuseum, Gammelgaard, Janusbygningen og Kunsthal Nord. Hendes værker er bl.a. erhvervet af Statens Kunstfond, Københavns Billedkunstudvalg og Politikens Hus. Rosenkildes værker findes i flere offentlige samlinger ligesom hun har lavet flere større udsmykningsopgaver bl.a. udsmykning af væggene i Vestre Landsrets nævninge sal.