Anne Harild (f. 1980) er uddannet i England fra London College of Communication (2006) og fra Royal College of Art (2008).

 

Anne Harild arbejder i en række forskellige medier blandt andet med tegning, collage, skulptur og animations film. Hun er interesseret i at undersøge et steds visuelle sprog; de materialer og former vi vælger at omgive os med. Værkerne tager udgangspunkt i en undersøgelse af det urbane rum; de linjer, flader og teksturer der definerer vores nutidige bygninger og byrum og dermed indirekte dirigerer vores måde at leve i og imellem dem. Annes collager fungerer som en form for poetiske oversættelser af steder og bliver til igennem en arbejdsproces hvor hun fotograferer arkitektoniske overflader og herefter dekonstruerer dem og bruger dem som byggesten til at sætte sammen på ny. De sidste år har hun koncentreret sig om at skabe an række billeder og skulpturer der undersøger ideen om et rum der kun har én specifik funktion for eksempel ’A Space for Listening to the Clouds’.

Anne Harild har gennem en årrække været bosat i London og har udstillet og deltaget i artist residencies i store dele af Storbritannien hvor hun for eksempel har lavet en offentlig skulptur til The Bluecoat i Liverpool og en serie af billeder til Art on the Underground i London. Herudover har hun udstillet internationalt blandt andet på Z.33 i Hasselt (Belgien) og på Cultural Centre Tobacna 001 i Ljubljana (Slovenien).