Kræsten Kusk (f. 1976) er opvokset på kanten af Nationalparken i Hinding i Thy. Han har siden han var en lille dreng stået i farens billedhuggerværksted og efter gymnasiet arbejdede Kræsten også som farens assistent, hvor han var med til at udføre større granitudsmykninger. Sideløbende lavede Kræsten sine egne ting i granit.

De sidste 25 år har Kræsten Kusk dog uddannet sig og arbejdet som filminstruktør og klipper. At skære ind til benet så et udsagn eller en historie står skarpt tilbage i sin allermest kondenserede form ligger derfor naturligt til Kusk. Så der var ikke langt til Kusk’s aktuelle kunstneriske udtryk, da han mellem to filmprojekter købte Kræsten en motorsav og en masse træ, påbegyndte en proces med at udskære og abstrahere rene grafiske former af træblokkene – såldes genoptog han sit virke med skulpturerne.

Kræstens motiver er vaser med blomster, som man kan se det i stillebens men her omsat til grove, ekspressive og legesyge skulpturer i træ, der er malet i kraftige og levende farver. Kræsten arbejder på grænsen til det abstrakte og undersøger hvor lidt der skal til før vasen og blomsten dukker frem fra den firkantede blok af træ.

Kræsten har blandt andet udstillet hos Albert Contempory i Odense, Morsø Kunstforening og Stillark i København.