Format er et kunstrum i Nansensgade dedikeret til papirværker, editioner, multipler og skulpturer. Udgangspunktet er at skabe værker, der er af høj kunstnerisk kvalitet, men som kan erhverves af mange forskellige størrelser pengepunge.Format har et princip om, at det at være kunstsamler ikke kun er forbeholdt en lille lukket kreds af kendere med økonomien i orden. Formats værker er enten originale tegninger, gouacher, akvareller eller papirudskæringer, eller værker, der produceres i små og eksklusive oplag, men ligger alligevel i et prisleje, hvor alle kan være med. De senere år har vi fået flere keramiske værker, multipler i bronze og mindre skulpturer i varierende materialer.  Vi vil hellere end gerne tale om værker, trykmetoder, kunstnere og alt det indimellem, så bare spørg løs!

Format arbejder primært med yngre danske kunstnere, der har gjort sig bemærket på den danske og internationale kunstscene. De fleste af kunstnerne arbejder med papiret som en del af deres praksis, og til Format har de ofte valgt at arbejde tegning eller med grafiske tryk. Det kan være serigrafi, litografi, riso-print eller en helt fjerde teknik – fokus er på det grafiske håndværk og det kunstneriske eksperiment.

Vi har skiftende udstillinger hver 6. uge

Format Artspace har et søstergalleri på Gasværksvej 9 – Formation Gallery. Her kan man se større solo- og gruppeudstillinger med enkelte af kunstnerne fra Format samt en håndfuld andre kunstere. Fokus er på den mere dybdegående præsentation af en enkelt kunstner eller en tematik med værker i flere medier og prisklasser.

Begge gallerier ejes af Anne Riber

GAVEKORT: Vi laver gavekort på lige det beløb, du ønsker.
BYTTEPOLITIK: Vi bytter gerne værket inden 30 dage, men vi giver ikke pengene retur.
RAMMER: Vi kan sørge for de fleste typer indramning – vi har et stort udvalg af rammer i standardmål og har desuden et fast samarbejde med flere forskellige rammemænd, så vi kan få lavet specialrammer inden for 2-3 uger.

FORSENDELSE: Vi sender bestilte værker med postdanmark senest 3 dage fra førstkommende åbningsdag – det betyder at der kan gå 7-10 dage fra du bestiller et værk, og til du kan forvente at modtage det. Det er desværre som udgangspunkt ikke muligt at sende indrammede værker.

FORBEHOLD FOR UDSOLGTE VÆRKER: Som udgangspunkt har vi alle de på hjemmesiden viste varer i galleriet, men vi tager forbehold for, at værker kan være udlånte, på udstilling eller være ude af galleriet af andre årsager. Derfor, hvis der er noget, du specifikt vil bestille eller se i galleriet, så skriv eller ring gerne på forhånd, så vi kan bekræfte, at værket er på lager.

“Format har et princip om, at det at være kunstsamler ikke kun er forbeholdt en lille lukket kreds af kendere med økonomien i orden.”

Anne Riber, Gallerist, Format Artspace

Hvad er grafik? Hvordan er det at gå til fernisering? Og hvad er det der er så fedt ved at samle på kunst?

Disse spørgsmål og mange andre vil de få svar på i Format Artspace’s videoer. God fornøjelse…

Video om grafik

Artland visits Format

Tilmeld dig vores nyhedsbrev