#16: Christina Bredahl Duelund og Lena Ignestam: Snip Snap Snude… 

Udstilllingsperiode: 22. januar – 5. marts 2016
Fernisering d. 22. januar kl. 17-20

Danske Christina Bredahl Duelund og svenske Lena Ignestam giver den velkendte pop-up bog en helt ny dimension med mekaniske bøger, tableauer og pop-up kort i oplag, der alle beskæftiger sig med nedslag fra den aktuelle nyhedsstrøm.På udstillingen Snip snap snude… viser de to kunstnere en række kunstbøger og tableauer i oplag udført i pop-up-teknik.

Pop-up-teknik forbindes umiddelbart med børnebøger og leg. De to kunstnere udfordrer denne udtryksform i en række kunstværker, der har udgangspunkt i nyhedsmediernes historier fra efteråret 2015. Udstillingen stiller skarpt på udvalgte begivenheder fra et komplekst moderne liv: politiske skift, revolutionerende ændringer, krig, fred, arbejdsliv, ensomhed og klima er nogle af de emner, der dagligt møder os i den uendelige strøm af nyheder. Det der er vigtigt i dag, men allerede er blevet erstattet i morgen, oversættes til snapshots og billedverdner i form af unikke tegninger og udskæringer i bevægelse – en fortolkning i slowmotion til opfordring om fordybelse.

Udstilling består af en serie af mekaniske pop-up bøger, flere større pop-up tableauer i små lukkede oplag samt en række pop-up-kort – alle baseret på samme tema.

Kunstnerne Lena Ignestam, Malmö & Christina Bredahl Duelund, København, har hver deres individuelle kunstneriske karrierer – sammen har de startet og drevet Pop Up Lab siden 2012. Under det fælles navn skaber de blandet andet kunstudstillinger, unikke pop-up kunstnerbøger, undervisning og kommercielt design.

Om pop-ups:
Udtrykket pop-op-bog anvendes på tre-dimensionelle eller bevægelige bøger, som en samlet betegnelse for bøger med pop-ups, transformationer, tunnel-bøger, volvelles, flaps, pull-tabs, pop-outs, pull-downs, etc. Forskellige teknologier som hver især er et værk på sin egen måde. Pop-up-teknologi bruges til at lave spektakulære bøger, kort, illustrationer og endda kunstværker og kunstnerbøger.

Værker af Christina Bredahl Duelund