Udstillingsperiode: 20. januar – 11. marts 2017

Fernisering d. 20. jan. kl. 17-20 med spritz

 Med udstillingen Sediment introducerer kunstneren Carl Krull for første gang sit seismografiske univers for farve. I fem serier af serigrafiske tryk skaber Krull et optisk univers, bestående af net af farvede linjer, der lag på lag – som bundfaldet lys på en havbund – optegner ukendte territorier.

 

Carl Krulls karakteristiske kunstneriske udtryk er af topografisk natur, hvor en nærmest skulpturel fremgangsmåde giver motiverne et præg, der minder om naturfænomener som eksempelvis årringe i træer og drypstenshuler. Men i modsætning til sine tidligere sort-hvide værker er de nye serier til udstillingen i Format nu med flere farver lag på lag. Ud af den interferens, som de dobbelteksponerede flerfarvede bølgende linier skaber, opstår et nyt og mere subtilt grafisk udtryk, end det man tidligere har set i kunstnerens værker.

 

Et gennemgående motiv er ansigtet eller en maske der kigger tilbage på beskueren, der belyses og betones igennem flere forskellige farvelag. Udstillingen består af flere serier af tryk, hvor farvelagene anvendes til at fremkalde et væld af udtryk og derved skabe markant forskelligartede versioner af det samme udgangspunkt.

Udstillingens titel Sediment, refererer bl.a. til flere aspekter af trykprocessen. Her tænkes på den serigrafiske trykmetode, hvor lys trænger igennem den transparente film, hvorpå motivet er tegnet, og hærder emulsionen. Samt farven der trænger igennem dugen/silken og efterfølgende efterlader sit aftryk på papiret. Den kunstneriske proces er således en trefoldig aflejring; først blæk på film, så lys igennem film og til sidst farve igennem dug – hvorefter processen afslutningsvis bundfaldes på papiret. Slutresultatet er et grafik tryk, en aflejring af en afsluttet kunstnerisk handling – et sediment.

 

Carl Krull (1975) er uddannet fra Jan Matejko Academy of Fine Arts i Polen og San Carlos Academy of Fine Arts i Mexico, han bor og arbejder idag i København Danmark. Hans værker har været udstillet på bl.a. ARoS, Charlottenborg Kunsthal og V1 gallery i Danmark samt i bl.a. Tokyo og Chicago. Carl Krull anvender i sine seneste værker en seismografisk metode, hvor han igennem et hav af bølgende linjer skaber genkendelige former, der som topografiske landkort bryder papirets 2-dimensionalitet.

Værker af Carl Krull