#23: Anja Karottki: Alt er som det skal være
Fernisering d. 17. marts 2017 kl. 17-20

Udstillingsperiode: 17. marts – 29. april 2017

 

Den danske kunstner Anja Karottki omskaber Format Artspace til en poetisk og foruroligende totalscenografi, hvor fugle, gammelt tøj og en madras af bogsider spiller afgørende roller.

 

Anja Karottkis univers er kontrastfuldt – det er minutiøst, finurligt og eventyrligt, men på samme tid ubarmhjertigt, dystert og skræmmende. I hendes små og store sorte tableaux-kasser kondenseres livets store spørgsmål, naturens skiften og genfødsel. Med Alt er som det skal være trækker kunstneren elementer fra sine kasser ud i det virkelige liv og skaber en installation, der indtager gallerirummet. En seng, hvis madras er lavet af utallige sider fra utallige romaner, står centralt i rummet – går man tæt på siderne opdager man, at de stammer fra romaner, der hver især skildrer en fiktiv persons skæbne. Ved siden af sengen står et natbord. Over natbordet hænger en kasse. En gren går fra kassen og ned i et stort sylteglas med vand, som står på natbordet, inde i kassen blomstrer grenen og huser en lille fugl. Udstillingen ledsages af et lydspor, der afspilles på gamle båndoptagere. Herudover består udstillingen af 6 kasser i varierende størrelser.

 

Med udstillingen Alt er som det skal være tager Anja Karottki udgangspunkt i livets kredsløb. Vi fødes, og vi dør. Udstillingen er en kommentar til det evige skift i tiden, som samtidig er kontinuerligt og fast. Alt er som det skal være – livet går videre.

 

Om kunstneren:

Anja Karottki (1977) er autodidakt kunstner og oprindelig uddannet beklædningsdesigner. Siden 2008 har Karottki delvist arbejdet som kunstner og dels som freelance som henholdsvis scenograf og kostumedesigner for blandt andet DR og Det Kgl Teater. Anja Karottkis kunstneriske univers tager netop afsæt i det scenografiske rum. Via udklip sat op som collager i en blackbox udfolder historierne og fantasien sig i et nærmest kulisselignende univers.

Værker af Anja Karottki