#25:  Joan Tarragó: Maskz.
Udstilling og vægmaleri i Nansensgade
Udstillingsperiode: 19. maj – 1. juli 2017
Fernisering og indvielse af vægmaleri d. 19. maj kl. 17-20 med  gin&grape-drinks

Format har inviteret den Barcelona-baserede kunstner Joan Tarragó til at skabe et vægmaleri til Nansensgade og i samme ombæring lave en udstilling, der taler med værket på gavlen. Det er blevet til et projekt, der tager udgangspunkt i ikonografien fra den nordiske mytologi.

Joan Tarragós kunstneriske univers er beboet af mytologiske figurer, hellige dyr, symboler og ikoner hentet fra kulturers traditionelle æstetik, som han har stiftet bekendtskab med på sine mange rejser over hele verden. I to og tre dimensioner skaber han rum, objekter og værker podet med en rituel atmosfære, som smelter sammen med organiske linier, ornamenter, typografier og elementer fra gadekunsten.

Til Format og Nansensgade har han skabt udstillingen og vægmaleriet MASKZ, der tager udgangspunkt i elementer fra den nordiske mytologi og den nordiske vikinge-kultur. Tarragó er optaget af drakkar – en vikinge-bådtype som for ham står som et billede på det skandinaviske folk færden rundt på kloden for at udforske, vidensdele og opleve nye egne af den uopdagede verden. Samtidig er selve de træudskårne ornamenteringer på drakkar-bådene en markant visuel inspirationskilde, der kondenserer religion, mytologi, kultur og kunsthåndværk. For Tarragó bliver ”drakkar” således en parallel til hans egen nomadiske og kulturelle livsfilosofi, hvor værdiudveksling, kulturkendskab og -læring på tværs af landegrænser er vigtige elementer.

Med MASKZ forsøger kunstneren at forstå det danske oprindelige billedsprog, og nå ind til elementer, der kan opsummere og samle noget ”dansk” set igennem den spanske nomades øjne.

Joan Tarragó arbejder som kunstner og illustrator med base i Barcelona, men han er altid på farten mellem Barcelona og Berlin, Paris, Miami, Gambia og Biarritz. Tarragó skaber værker til byrummet såvel som til væggen og siger selv, at han er på en tværfaglig rejse mellem illustration og grafisk design, to og tredimensionalitet. Han forsøger med sine projekter at bygge bro mellem kunst og design, hvor illustration, maleri og kommunikation alle spiller centrale roller.

Vægmaleriet er støttet af: Indre By Lokaludvalg, Hotel Ibsen og Citylift

Værker af Joan Tarragó