1. marts – 28. april 2018

På sin soloudstilling i Format udfolder Mie Olise et eksotisk univers, hvor vores velkendte dagligdagsregler er ophævet, hvor mennesker bor i træerne og hvor hunde sejler om kap i designer-tasker.

Mie Olise er optaget af konstruktioner – de arkitektoniske såvel som de samfundsmæssige. Hun bygger videre på disse konstruktioner og skaber sine egne universer, som tager udgangspunkt i noget velkendt, men vender op og ned på de normer, som ellers normalt hersker.

I hendes seneste værker tager hun os med til en eksotisk paradisisk, men også absurd og dystopisk verden – det er en oversvømmet, fortættet verden, som antyder, at den er opstået i efterdønningerne af et andet samfunds forfald. Er det mon her de overlevende mennesker er flygtet hen?

Det her er ananassens land – symbolet på det eksotiske og fremmede, som følger en anden logik og en anden verdensorden! Her er man nødt til at bo oppe i træerne eller bygge sig en konstruktion på pæle. Men hvilke regler gælder, når verden ikke så ud som den gjorde i går? Når designer-tasken og vores andre værdifulde yndlingsaccessories ikke virker efter hensigten der midt i junglen? Det eneste en Birkin-taske øjensynligt kan bruges til her er til at lade hundene sætte sig godt til rette i dens luksuriøse inderfor og løbe væddeløb……

Med The Doggy Bag Race kigger Olise ind i en verden af paradis eller kollaps, som stiller nogle af vores værdier på spidsen. Hvorvidt det ender med at forblive paradis eller rent helvede gives der ikke svar på.

Udstillingen The Doggy Bag Race består af 7 litografiske værker trykt de seneste 7 år. Herudover indgår en række nye linoleumstryk i små oplag samt originale værker lavet på linned.

Mie Olise Kjærgaard (f. 1974) har en MFA fra Central St. Martins i London, og en MA fra Arkitekskolen i Aarhus og The Bartlett, UCL, London. Hun har udstillet på Utah Museum of Contemporary Art, Museum of Fine Art Houston, Museo de Arte Acarigua, Venezuela, Nikolaj Kunsthal, SNYK -Skive New Museum of Art, Torrance Art Museum i Los Angeles og Himmerlands Kunstmuseum samt på gallerierne Barbara Davis Gallery, Houston Texas, Honor Fraser, Los Angeles, Samuel Freeman, Los Angeles, Duve, Berlin og Galleri Kant I København.

Hun har tidligere været bosiddende i London og New York, men har lige nu base i København.

Andre værker af Mie Olise Kjærgaard