17. august – 22. september 2018

Velkommen til fernisering d. 17. august kl. 17-20 med tyske øl fra Jever

Hartmut Stockter giver et anderledes poetisk og kritisk bud på solbeskinnede souvenirs – små værker og objekter, der alle forholder sig til naturen og solens både livgivende og destruktive kræfter.

Hartmut Stockters værker går tæt på naturen – forstået både som landskabet, der omgiver os, men også dyrene og planterne, der bebor den. Begge aspekter optræder i hans skitsebøger, konstruktioner og apparater, som alle besidder insisterende poesi, romantisk vilje og akavet humor. Værkerne kan tage form af fx et underjordisk periskop, en sommerfuglevægt eller en regnormeambulance.

Udstillingen i Format tager udgangspunkt i den ultimative naturkræft – solen. I en serie af nye brændglas-værker omsættes solens varmende stråler bogstavelig talt til tegninger brændt ind i fundne stykker træ og bark. I en sirlig proces arbejder kunstneren udendørs på solrige dage og “tegner” kun med hjælp fra et brændglas. Det er der kommet en række af værker ud af, der med lige dele humor og alvor fremmaner solens både ødelæggende og vitale indvirkning på vores eksistens. I et værk ses en indtørret regnorm, som ikke fik reddet sig selv fra solens stråler, og i et andet værk søger bænkebidderne desperat ind mod skyggen, mens møllene i et tredje værk flokkes om lyset.
Solens energi er ligeledes i fokus i en række objekter lavet af smeltet plast og asfalt, som også indgår i udstillingen.

På en subtil og underfundig måde får Hartmut Stockter med “Souvenirs fra ingenmandsland” adresseret vores modstridende forhold til solen og naturen – en kraft som vi både skatter og ikke kan leve uden, men som i sidste ende kan ende med at ødelægge os og gøre verden til et “ingenmandsland”…

Hartmut Stockter (Født i Wilhelmshaven, Tyskland i 1973) Uddannet ved Fachhochschule Hannover, Tyskland/ Vestlandets Kunstakademi, Bergen, Norge/ Hochschule für bildende Künste Braunschweig. Udvalgte udstillinger: “Beskeder fra et hi”, Skulpturi, København/”Det glitrende Leksikon”, Beaver Projects, København/” From the treasure chest of an affable blackberry picker”, LARMgalleri, København/  “Skulptur”, London, UK/ “Starlings over Yellowstone”, Slag Gallery, Brooklyn, USA.
www.hstockter.de