#4: Morten Schelde
Fernisering og housewarming d. 24. jan. 2014 kl. 17-20

Udstillingsperiode: 24. januar – 8. Marts 2014.

Format Artspace flytter til større lokaler i Nansensgade 35 og åbner med nye træsnit af den danske billedkunstner Morten Schelde skabt til Format. Den danskebilledkunstner Morten Schelde er kendt for at skabe kraftfulde og farvestærke universer, der blander fiktion og virkelighed i en form for underspillet drama, som sættertankerne og fantasien i gang hos beskueren. Hans udmærker sig ved sin distinkte tegnestil og sit valg af farvepalet, der ofte indeholder nuancer af rød.Til Format bliver den røde farve også fremherskende, men for første gang har kunstneren valgt at arbejde med træsnittet, som teknik, så de tre nye værker byder på en ny side af Scheldes værkpraksis.

Sammen med de nye værker, der er trykt hos Printer’s Proof Editions, indeholder udstillingen hos Format desuden fem nyere litografiske værker trykt hos Hostrup, Pedersen og Johansen, som ikke har været udstillet tidligere.

Format Artspace åbnede i Nansensgade 40 tilbage i maj-måned i stemningsfulde, men små lokaler. Men ønsket om at udfoldekunstnernes værker og skabe bedre udstillingsmuligheder for såvel nye som gamle værker blev hurtigt så stort, at da de dobbelt så store lokaler på den anden side af vejenblev ledige, blev der straks slået til.Derfor er vi glade for at kunne åbne op med to etager fyldt med grafiske tryk, objekter, bøger, video mv. samt Morten Scheldes nye udstilling. Velkommen i Nansensgade 35!

Om Morten Schelde (f. 1972): Schelde er uddannet fra Kunstakademiet i København, og hans kunst er repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst, Arken og Louisiana. Derudover har Morten Schelde været en del af de 10 danske samtidskunstnere, som har udsmykket Kronprinsparrets bolig på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Værker af Morten Schelde