#5: Mathias Malling Mortensen: Beach House Memorial

Fernisering d. 21. marts kl. 17-20

Udstillingsperiode: 21. marts – 3. maj 2014

Format Artspace præsenterer nye serigrafier og papirklip af Mathias Malling Mortensen installeret i et totalunivers af blå palmer og long beach-stemning. Mathias Malling Mortensens (Mamamo) kunstneriske omdrejningspunkt er papirklippet – der hvor det delikate og finurlige møder det rå, stringente og farvemættede. Hans værker – såvel papirklippene som hans abstrakte malerier – inviterer ind i en verden, hvor sublimt håndværk, æstetik og kunstnerisk tyngde krydser spor.

I Format Artspaces udstillingsrum har Malling Mortensen skabt et miamiinspireret totalunivers, hvor papirklip lavet i stor skala præger rummet som en papirjungle, der både virker uigennemskuelig og dominerende og samtidig legende let. Frem af junglen dukker blandt andet tre nye serigrafiske værker, hvoraf det ene er skabt ud fra et originalt papirklip, der er omsat til et grafisk tryk og således mimer papirklippets iboende kombination af lethed og dybde. De to andre serigrafier har malerisk karakter og går i dialog med et par originale malerier, som også er en del af udstillingen. Udover de nye serigrafier har kunstneren desuden lavet et helt nyt papirklip til udstillingen, som bliver mangfoldiggjort som en laserskåret edition i et oplag på 20 stk.

Mathias Malling Mortensen (f. 1980) er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København. Interessen for billedkunsten stammer dog fra Mathias Malling Mortensens barndomshjem i Odense på Fyn, hvor væggene omkring ham var fulde af farfaren Richard Mortensens malerier. Malling Mortensen har arbejdet som grafiker og illustreret bøger, plakater og lavet visuals, scenografi og pladecovers – heriblandt for det danske indieband I got you on tape. Han er repræsenteret i en række private samlinger, og har tidligere udstillet i flere gallerier i København.

Se mere på Mamamo.dk

Værker af Mathias Malling Mortensen