#6: Annesofie Sandal: Everything Fades
Fernisering d. 23. maj kl. 17-20

Udstillingsperiode: 23. maj – 9. August 2014

 

Den danske kunstner Annesofie Sandal omdanner Format Artspaces 1.etage til en boudoir-inspireret hestefold, hvor en tohovedet hest indtager rummet omgivet af spejle med påtrykte motiver.

Annesofie Sandals installatoriskeskulpturer er befolket af et utal af underfundige og lettere foruroligendevæsener og artefakter, der forekommer genkendelige, men alligevel ikke helt dechifrerbare.Hendes værker er altid udført med største omhu og respekt formaterialet. Sandals værker undersøger, hvordan fortidenskulturhistoriske mytologier, religioner og symbolverdener på tværs af kontinenter og tider, kan være med til at skabe forståelse af menneskelig identitet i dag.

 

Til Format skaber Sandal et totalunivers med en tohovedet hest i 1:1 skala dækket af spejlfolie og omgivet af et violet gulvtæppe. Gallerivæggene prydes af spejle med serigrafiske print. Kunstneren er inspireret af ’the overview effect’ – en meditativ tilstand af ro og klarsyn, som opstår i astronauters bevidsthed i forbindelse med deres oplevelse af, at se jorden på afstand ude fra rummet. Den samlede installation søger at efterlade galleripublikummet med en lignende følelse af ro og balance. Spejlværkerne bliver solgt som enkelt editioner og er skabt i et lille og eksklusivt oplag særligt til Format Artspace.

Om kunstneren:

Annesofie Sandal (f. 1977) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2005 og var tilknyttet galleriet WAS indtil det lukkede i 2011. Hun har blandt andet udstillet i New York, Berlin og Canada, har skabt installationer til Roskilde Festivalen samt haft soloudstillinger på flere danske udstillingssteder.

 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfonds projektudvalg for billedkunst.

Værker af Annesofie Sandal