#9: Three Brushes (Henrik Bruun, Kristian Devantier og Lars Holbroe)
Fernisering d. 21. nov. kl. 17-20

Udstillingsperiode: 21. nov. – 20. dec. 2014

Helt tilbage til det japanske træsnit har kunstnere formået at arbejde sammen for at skabe et fælles udtryk. I den gamle asiatiske tradition fordelte de japanske træsnitmestre opgaverne; en skar himlen, en skar landskabet og væksterne, og en skar vandet og bølgerne.
Kristian Devantier, Lars Holbroe og Henrik Bruun har gjort de gamle mestre dyden efter og har samarbejdet om en række grafiskeværker, der består af pigmentprint og træsnit. Kunstnerne har arbejdet ved siden af hinanden, alene og sammen – og ud af det er kommet tryk, hvor man fornemmer ”lag på lag”-teknikken. Således kan man i de enkelte værker stadig øjne og udpege hver enkelt kunstners særkende.

Flere af værkerne blander graffiti, gadekunst og naiv surrealisme. Med inspiration fra poeten og kunstneren William Blakes grafiske værker arbejder trykkene med farveskalaer og baggrunde, hvor lyset og et poetisk malerisk lag er i centrum. Her finder man landskaber beboet af mystiske skabninger og mennesker, der ikke opfører sig helt, som man plejer.

Værkerne er blevet til i en trykproces, hvor træsnittene teknisk set består af tynde finerplader, som er udstanset og laserudskårne, hvorefter de er valset ind med trykfarve og trykt i flere lag og i flere farver.

Værker af Three Brushes