#8: Mike Tylak: Indtryk fra Udkanten

Fernisering og boglancering med Fernet Branca og Fuglsang-øl d. 10. okt. 2014 kl. 17-20

Igennem de sidste syv år har Mike Tylak anonymt cyklet rundt til Danmarks udkanter og skabt stedsspecifikke oliekridt-tegninger i nedrivningstruede bygninger. Nu står han frem under eget navn og dokumenterer det skjulte arbejde i form af en udstilling og en kunstbog.

I Format Artspace samler han nu alle trådene fra de mange ture, ved at omsætte oplevelserne til linoleumstryk, til fotos, træskulptur,strik og en kunstbog i et meget begrænset oplag. De grafiske tryk er visuelle vidnesbyrder på de steder og lokale vartegn, der ikke findes mere. På udstillingen kan man således møde Vojens’ nedlagte slagteri, Nakskovs forliste skibsindustri og Københavns forsvundne nostalgiske neonskilte – sidstnævnte er lavet særligt til Format Artspace sammen med to andre nye tryk.

Samtidig med udstillingen lanceres kunstbogen ”Indtryk fra Udkanten”, som er en dokumentation af de syv års usete kunstprojekter. Bogen er lavet i 100 eksemplarer, er håndindbundet og med indlagte linoleumstryk. Bogen indeholder desuden et essay af Matthias Borello og et forord af Jens Otto Hansen.

Bogen er blevet til via crowdfunding og bidrag fra Haderslev, Holbæk og Vejen Kommune.

Udstillingen løb fra d. 10. okt. til 15. nov.

Værker af Mike Tylak