#11: Mikkel Olaf Eskildsen: The Untold Stories of Hidden Landscapes

13. marts – 2. maj 2015

Fernisering d. 13. marts kl. 17-20

Mikkel Olaf Eskildsens nye tegninger og grafiske værker udgør et overflødighedshorn af flora og fauna, der som et sammenvoksnet og overdimensioneret parallel univers, overrasker og overvælder beskueren.

I Mikkel Olaf Eskildsens nye papirarbejder er det tydeligt at se fascinationen af vækst – han har ladet sig indfange og besætte af naturens skønhed og nedbrydelighedog derudfra skabt sin egen ornamentale og tilvoksede virkelighed, hvor det genkendeligeog enkle er blevet fremmedartet. Landskaberne

er på en gang meget tydelige og præcise og viser elementer, som kunne være sandsynlige, men ved nærmere eftersyn er det organiske og spirende både overdimensioneret og ude af proportion med virkelighedens rum.

Til udstillingen i Format har Eskildsen for første gang prøvet kræfter med to nye teknikker. Han har udvidet tegningen og ladet den glide ind i det malede. Ligeledes har han for første gang valgt at lave en serie af riso-prints. Udstillingen som helhed vil således bestå af et udvalg af farvestrålende papirarbejder samt tegninger omsat til et farverigt grafisk udtryk.

Om Mikkel Olaf Eskildsen:
Mikkel Olaf Eskildsen (f. 1965) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999. Han har siden da udstillet i ind og udland – herunder i Spanien, Tyskland og USA – ligesom han i 2011 var artist in residence ved Circolo Scandinavo i Rom. Han er kendt for sin præcise og sirlige streg, der møjsommeligt, nuanceret og legende opbygger fabulerende og detaljerige universer, hvor alt kan ske.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Værker af Mikkel Olaf Eskildsen